(Agenda as of 2022/12/10-07:13 CET)
Monday, 16 March 2020
13:00
Future Application Directions for Neuromorphic Computing Technologies

We are sorry to announce, that the NEUROTECH event, planned for 16 March 2020, will be POSTPONED, due to the current COVID-19 situtation

Please find more information on this NICE 2020 information page (NICE is postponed as well).



Streaming

We will offer a live web-stream for all talks. The Streaming URL will be made available here latest on 16 March 2020 in the morning.

Info: all times in the agenda are CET (Central European Time = UTC + 1h)

Venue

Kirchhoff-Institute for Physics, Im Neuenheimer Feld 227, D-69120 Heidelberg, Germany

NICE 2020

This NEUROTECH event takes place on the day before the NICE 2020 conference (at the same venue, 17-19 March 2020 with an optional tutorial day on 20 March 2020).

Hotels

These hotels are relatively close to the meeting venue (Kirchhoff-Institute for Physics, see map). A lot more hotels are listed in online hotel booking sites (e.g. on booking.com)

13:00‑13:05
(5+5 min)
Welcome to the meetingNEUROTECH coordinator (U Zürich)
13:10‑13:30
(20+5 min)
A roadmap for neuromorphic technologies

One of the goals of the NEUROTECH project is to create a roadmap for neuromorphic technologies in Europe. This presentation will present a first draft of it.

Yulia Sandamirskaya (UZürich / Intel)
13:35‑13:45
(10+5 min)
Merck / M Ventures: Neuromorphic computing from the investor perspective

(this talk will be given via video)

Christian Patze (M-Ventures)
13:50
Presentations by NEUROTECH partners
13:50‑14:10
(20+5 min)
 Building Brains - artificial and biological intelligenceSteve Furber (UMAN)
14:15‑14:35
(20+5 min)
 Event-based gas sensing for neuromorphic olfactionMichael Schmuker (HERTS)
14:40‑15:00
(20+5 min)
 New perspectives for cost-efficient edge AIJohannes Schemmel (UHEI)
15:10‑15:40
(30 min)
Coffee break
15:40‑15:45
(5 min)
Group photo
15:45
Presentations by NEUROTECH partners continued
15:45‑16:05
(20+5 min)
 Analog synaptic signal processing for power-efficient neural network acceleratorsBert Offrein (IBM)
16:10‑16:30
(20+5 min)
  Research on Applications of NCT at Intel LabsYulia Sandamirskaya (Intel)
16:35‑16:55
(20+5 min)
 Spiking recurrent neural networks for IoT streaming applications

(this talk will be given via video)

Federico Corradi (imec)
17:00‑17:20
(20+5 min)
 Presentation TBAElisa Donati (U Zürich)
17:25‑17:55
(30 min)
 Q & A / Discussion
18:00
End of the NEUROTECH talk program
19:30‑21:30
(120 min)
Evening Reception

This evening reception is shared with the NICE 2020 conference and offers the chance to meet NICE speakers and attendants.

Contact: bjoern.kindler@kip.uni-heidelberg.de