(Agenda as of 2022/12/10-07:43 CET)
Wednesday, 18 September 2019
14:00
25. ASIC-Labor Jubiläum

Venue

Kirchhoff-Institut für Physik, Im Neuenheimer Feld 227, D-69120 Heidelberg im Hörsaal 2 (How to find the institute)

click here to show map.

Event poster

The meeting ends in the evening when all drinks are empty.

Other registered attendants: Some of the registered people agreed to appear in this list of attendants, who explicitly agreed to be listed

14:15‑14:30
(15 min)
Official welcomeJohannes Schemmel (UHEI)
14:30‑14:45
(15+5 min)
Processor design at IBMSimon Friedmann (IBM)
14:50‑15:05
(15+5 min)
ASICs ready for launch: Hardening circuits for space environmentsSebastian Millner
15:10‑15:25
(15+5 min)
Thermoelectrics, Systems and R&D Project Management - there is a life after ASICs (show presentation.pdf)Kai König
15:30‑16:00
(30 min)
Coffee break with present
16:00‑16:05
(5 min)
Group photo

16:05‑16:20
(15+5 min)
Machine-Learning versus Mixed-Signal Assertions in Verification of Automotive Smart Power and Sensor DevicesThomas Nirmaier (Infineon Technologies AG)
16:25‑16:50
(25+5 min)
megapixel @ megahertz - AGIPD Detectors for the European XFEL (and beyond)Ulrich Trunk (DESY)
16:55‑17:05
(10+5 min)
Enabling European Open Science Cloud (show presentation.pdf)Pavel Weber (KIT)
17:10‑17:25
(15+5 min)
Teststand: Cadence remote control with PythonSebastian Billaudelle (UHEI)
17:30‑20:00
(150 min)
Cozy barbecue - only for registered participants (The meeting ends in the evening when all drinks are empty :)))

Giving you the opportunity for some exchange with your friends and former colleagues.

Contact: bjoern.kindler@kip.uni-heidelberg.de