Go to the meeting registration page. Show this page for printing or as short info (with end time)

From Virtual to Real Robotics using SpiNNaker - Agenda

Monday, 9 September 2019
09:00
From Virtual to Real Robotics using SpiNNaker

Venue: The workshop / hackathon / codejam will be held at the Kilburn Building, University of Manchester, Oxford Road, M13 9PL map link.

Virtual Robotics Environment Example featuring a Husky Robot turning until it detects alternate red screens, and then moving towards them until the screen turns blue.

Description:

This event aims to bring together researchers interested in Neurorobotics, using both virtual and real devices, with those interested in SpiNNaker, with the aim of fostering links between the communities, and encouraging ongoing collaboration. By the end of the week, we want to establish SpiNNaker as a platform for neurorobotics and have a plan to remove any barriers to its adoption.

The workshop consists mainly of morning lecture sessions, which will include talks from a number of guest speakers (to be confirmed), and afternoon “hackathon” sessions, where attendees can get together and work on shared projects and tasks. Attendees should have some experience of Python and PyNN (lecture notes from previous workshops are available for review), and a background in C is also recommended. If attendees wish to make progress in integrating their robots with SpiNNaker in advance of the workshop, we will be happy to assist.

Projects:

If you would like to suggest a project or would like to join up with a project, please fill in details in the Project Google Sheet

Registration Fee: There will be a registration fee to cover the catering. The amount is £250. There is also an option to come to the workshop meal. The cost of this is an additional £40.

Accommodation: Accommodation is NOT included. Please book your own accommodation.

Registration:

Click here to show a map
09:00-12:00
(180 min)
 Arrival and robot set up in the lab. Coffee will be provided. A Tour of the SpiNNaker machine room will be organised during this session.
12:00-13:00
(60 min)
 Lunch
13:00-15:45
(165 min)
 Official Start: Introduction to SpiNNaker hardware/software.SpiNNaker Team
15:45-16:15
(30 min)
 Coffee Break
16:15-16:45
(30+15 min)
 SpiNNaker-HBP Neurorobotics Platform IntegrationAxel von Arnim

Tuesday, 10 September 2019
09:00
Day II
09:00-09:45
(45+15 min)
 Robot / SpiNNaker InterfacingSpiNNaker Team
10:00-10:30
(30 min)
 Coffee Break
10:30-11:00
(30+15 min)
 Real-Time Real-World Robotic Systems for NeurocomputingJorg Conradt (KTH)
11:15-11:45
(30+15 min)
 Neural Cognitive Agents in SpiNNaker on the NRPChris Huyck (MUL)
12:00-13:00
(60 min)
 Lunch
13:00-17:00
(240 min)
 Hackathon
18:00-21:00
(180 min)
 Workshop Dinner

Location and Time TBC.


Wednesday, 11 September 2019
09:00
Day III
09:00-09:45
(45+15 min)
 External devices and sensor-input/motor-outputSpiNNaker Team
10:00-10:30
(30 min)
 Coffee Break
10:30-11:00
(30+15 min)
 Neuromorphic principles accelerate electronic olfaction for gas-based robotic navigationDamien Drix (UHERT)
11:15-11:45
(30+15 min)
 MiRo & MammalBotDavid Buxton (USHEFF)
12:00-13:00
(60 min)
 Lunch
13:00-17:00
(240 min)
 Hackathon

Thursday, 12 September 2019
09:00
Day IV
09:00-09:25
(25+5 min)
 SNNs on SpiNNaker.SpiNNaker Team
09:30-09:55
(25+5 min)
 Neuron models and learning.SpiNNaker Team
10:00-10:30
(30 min)
 Coffee Break
10:30-11:00
(30+15 min)
 Biologically-Plausible Learning in Recurrent SNNsAnand Subramoney (TUGRAZ)
11:15-11:45
(30+15 min)
 Vision and Whiskers for spatial navigation: role of heterogeneous cognitive architectures in real-time roboticsMartin Pearson (UWE)
12:00-13:00
(60 min)
 Lunch
13:00-17:00
(240 min)
 Hackathon

Friday, 13 September 2019
09:00
Day V
09:00-10:30
(90 min)
 Hackathon (In Parallel with HBP SP9 Meeting)

SP9 Meeting Schedule:

08:50 SpiNNaker and the NRP (Andrew Rowley (UMAN))

09:30 Talk TBC (Laura Kriener (UBERN))

09:50 Robotics in BrainScaleS-1 (Christian Mauch (UHEI))

10:10 Robotics in BrainScaleS-2 (Korbinian Schreiber (UHEI))

10:30-11:00
(30 min)
 Coffee Break
11:00-12:00
(60 min)
 Hackathon (In Parallel with HBP SP9 Meeting)

SP9 Meeting Schedule:

11:00 MUSIC (TBC) (Mikael Djurfeldt (KTH))

11:20 Talk/demo about the MiRo robot (David Buxton (Sheffield))

12:00-12:30
(30 min)
 Workshop CloseSpiNNaker Team
12:30-13:30
(60 min)
 Lunch
13:30-17:00
(210 min)
 Hackathon (optional)
Contact: bjoern.kindler@kip.uni-heidelberg.de