Go to the meeting registration page. Show this page for printing or as short info (with end time)

First Elephant User Workshop - Agenda

Monday, 4 November 2019


Meeting venue:
Salle Fessard - CNRS building 32, 1 avenue de la Terrasse, 91198 Gif-Sur-Yvette, France.

Registration Fee: The registration fee is to cover the catering and workshop materials. The amount is 40€.

Accomodation: Accomodation is NOT included. Please book your own accomodation (see recommendations as pins in above map)

Restaurant suggestion: L'île O' Crêpes, 1 Rue Neuve, 91190 Gif-sur-Yvette, France

If you like to further follow Elephant news: @PyElephant.

13:30-14:00
(30 min)
 On-site Registration
14:00-14:15
(15 min)
 Welcome to the EventAndrew Davison (CNRS) / Michael Denker (JUELICH)
14:15-14:30
(15 min)
 Part 1: The Collaboratory and the Knowledge GraphAndrew Davison (CNRS)
14:30-15:00
(30 min)
 Interlude: short introduction to the data setMichael Denker (JUELICH)
15:00-15:30
(30 min)
 Coffee Break
15:30-15:45
(15 min)
 Part 2: Setting up a Jupyter notebook for data analysisAndrew Davison (CNRS)
15:45-16:10
(25 min)
 Part 3a: Introduction to NeoSamuel Garcia (CNRS)
16:10-16:15
(5 min)
 Part 3b: Downloading a data set from Knowledge GraphAndrew Davison (CNRS)
16:15-16:45
(30 min)
 Part 4: Loading metadata and annotating a Neo structure with metadataJulia Sprenger (JUELICH)
16:45-18:00
(75 min)
 Part 5: Working with a Neo structure: reconstruction, filtering, and cuttingSamuel Garcia (CNRS) / Julia Sprenger (JUELICH)
18:00
End of meeting day

Tuesday, 5 November 2019
09:00-10:00
(60 min)
Part 5: Working with a Neo structure: reconstruction, filtering, and cutting (continued)Julia Sprenger (JUELICH) / Samuel Garcia (CNRS)
10:00-10:30
(30 min)
Coffee Break
10:30-12:00
(90 min)
Part 6: Analysing the dataMichael Denker (JUELICH)
12:00-13:00
(60 min)
Lunch
13:00-13:30
(30 min)
Part 7: Reproducibility and saving analysis results with provenanceAndrew Davison (CNRS)
13:30-15:00
(90 min)
Part 8: Discussion and project work - Group work based on concrete participant interests and data sets brought to the courseAll, group work with tutors
15:00-15:30
(30 min)
Coffee Break
15:30-18:00
(150 min)
Project Work I (cont.)
18:00
End of meeting day

Wednesday, 6 November 2019
09:00-10:30
(90 min)
Part 8: Discussion and project work - Group work based on concrete participant interests and data sets brought to the course (continued)All, group work with tutors
10:30-11:00
(30 min)
Coffee Break
11:00-12:00
(60 min)
Part 8: Discussion and project work - Group work based on concrete participant interests and data sets brought to the course (continued)All, group work with tutors
13:00
End of the workshop
Contact: bjoern.kindler@kip.uni-heidelberg.de