Go to the meeting registration page. Show this page for printing or as short info (with end time)

CodeJam #11 - Agenda

Tuesday, 24 November 2020

CodeJam #11

The CodeJam Programme Committee is pleased to announce that this years edition of the CodeJam will be held as an online event from 24 to 26 November 2020.

Please note, all times in the schedule are Central European Times (CET = UTC + 1h).

Registration:

  • registration to the CodeJam #11 is free of charge
  • to register, an EBRAINS account is needed. Please get your account at https://ebrains.eu/register (free of charge). Then register to the CodeJam#11.
  • [How to access the online event*]
  • [Virtual coffee breaks*]
  • [Break-out rooms*]
  • Registration deadline: Friday, 06 November 2020

[*] = Info will be provided by early November

08:30-09:00
(30 min)
 Log-in to the Meeting (Waiting room)
09:00
Opening Session
09:00-09:25
(25+5 min)
 Introduction to EBRAINSJan Bjaalie (UIO)
09:30-09:55
(25+5 min)
 Developer Onboarding
10:00
Project Session - Introduction of projects and teams

Each project owner shortly describes the project, presents the team, and name the breakout room, the team will meet after the Opening Session. Each project might have a slightly different structure (e.g. set-up of different coding and communication environments, tutorial intro, or coffee breaks).

Some of the pre-defined projects:

* Developer onboarding
* Jupyter migration to EBRAINS
* Migration Collab 1 to Collab 2
* SpiNNaker-NRP Synchronisation
* Sustainable software environments for computation-heavy science
* PyTorch for spiking neural networks
* PyNN in data-heavy high-performance applications
* Developing a spiking neuronal network for controlling a robotic arm
* NEST Documentation
10:00-10:08
(8+2 min)
 Project 1
10:10-10:18
(8+2 min)
 Project 2
10:20-10:28
(8+2 min)
 Project 3
10:30-10:38
(8+2 min)
 Project 4
10:40-10:48
(8+2 min)
 Project 5
10:50-10:58
(8+2 min)
 Project 6
11:00-11:30
(30 min)
 Virtual Coffee Break
11:30-11:38
(8+2 min)
 Project 7
11:40-11:48
(8+2 min)
 Project 8
11:50-11:58
(8+2 min)
 Project 9
12:00-12:08
(8+2 min)
 Project 10
12:10-13:30
(80 min)
 Social Time
14:00
Start working in your project

Mentors are distributed with teams to their Breakout rooms. In the meeting collab you will be able to see who is in which room to meet, discusse, drink a virtual coffee, for help, etc.

14:00-18:30
(270 min)
 Teams work with mentors

Breakout room 1, 2, 3, ...n

18:30-19:30
(60 min)
 Wrap-up session (team presentations) - 3-5 min each
19:30
End of the Meeting Day

Wednesday, 25 November 2020

CodeJam #11, Day 2

Please note, all times in the schedule are Central European Times (CET = UTC + 1h).

08:45-09:00
(15 min)
 Log-in to the Meeting (Waiting room)
09:00-09:25
(25+5 min)
 Model Catalog integration to EBRAINSShailesh Appukuttan (CNRS)
09:30-09:55
(25+5 min)
 Progress on Provenance TrackingAndrew Davison (CNRS)
10:00-10:25
(25+5 min)
 Session Talk
10:30-11:10
(40+5 min)
 Virtual Coffee Break
11:15-17:00
(345 min)
 Teams work with mentors

Break-out room 1, 2, 3, ...n

17:00-18:00
(60 min)
 Wrap-up session (team presentations) - 3-5 min each
18:00
End of the meeting day

Thursday, 26 November 2020

CodeJam #11, Day 3

Please note, all times in the schedule are Central European Times (CET = UTC + 1h).

08:45-09:00
(15 min)
 Log-in to the Meeting (Waiting room)
09:00-09:25
(25+5 min)
 Software LicencingInnovation Team (UPM)
09:30-09:55
(25+5 min)
 Session Talk
10:00-10:25
(25+5 min)
 Session Talk
10:30-16:00
(330 min)
 Teams work with mentors

Break-out room 1, 2, 3, ...n

16:00-17:00
(60 min)
 Final team presentations - 3-5 mins each
17:00-18:00
(60 min)
 Discussion, Q+A session, Closing remarks
18:00
End of the CodeJam