Go to the meeting registration page. Show this page for printing or as short info (with end time)

2nd Elephant User Workshop - Agenda

Tuesday, 17 November 2020

2nd Elephant User Workshop - Virtual meeting information:
  • Registration: to register for this training event, an EBRAINS account is needed. Please get your account at https://ebrains.eu/register (free of charge). Then register here (also free of charge)
  • [How to access*]
  • [Break-out rooms**]
  • Registration deadline: 15 October 2020

[*] = Info will be provided by email before the meeting

[**] = The info will be provided in the meeting

If you like to follow Elephant news: go to @PyElephant.

All times in the schedule are Central European Times (CET = UTC + 1h).

We welcome also participants from time zones outside the EU and can compensate for the time shift.

12:45-13:00
(15 min)
 Log-in to the Meeting
13:00-14:00
(60 min)
 Welcome to the Event / General set-upAndrew Davison (CNRS) / Michael Denker (JUELICH) - (LIVE)
14:00-14:20
(20 min)
 Part 1: The Collaboratory and the Knowledge GraphElodie Legouée (CNRS) - (STREAMED RECORDING)
14:20-14:35
(15 min)
 Part 2: Setting up a Jupyter notebook for data analysisMichael Denker (JUELICH) / Andrew Davison (CNRS) - (LIVE)
14:35-15:00
(25 min)
 Questions in virtual Coffee Break (bring your own coffee/tea)
15:00-16:30
(90 min)
 Part 3: Introduction to NeoSamuel Garcia (CNRS) - (RECORDED)
16:30-17:00
(30 min)
 Virtual Coffee Break (bring your own coffee/tea)
17:00-17:20
(20 min)
 Part 4: Introduction to the datasetMichael Denker (JUELICH) - (LIVE)
17:20-18:10
(50 min)
 Part 5: Annotating a Neo structure with odML metadataJulia Sprenger (CNRS) - (RECORDED)
18:10
End of the Meeting Day

Wednesday, 18 November 2020

2nd Elephant User Workshop, Day 2

All times in the schedule are Central European Times (CET = UTC + 1h).

09:45-10:00
(15 min)
 Log-in to the Meeting
10:00-11:15
(75 min)
 Part 6: Working with a Neo structure: reconstruction, filtering, and cuttingJulia Sprenger (CNRS) - (RECORDED)
11:15-11:45
(30 min)
 Questions in virtual Coffee Break (bring your own coffee/tea)
11:45-13:15
(90 min)
 Part 7: Analysing the data using Elephant

Spike Train statistics (Cristiano Köhler) or

LFP analysis (Robin Gutzen) or

Spike synchrony analysis (Regimantas Jurkus, Alessandra Stella) or

GPFA analysis (Simon Essink) or

Surrogate spike train generation (PETER Bouss)

(RECORDED)
13:15-14:15
(60 min)
 Lunch Break (offline)
14:15-14:45
(30 min)
 Part 8: Reproducibility and analysis provenanceAndrew Davison (CNRS) - (RECORDED)
14:45-15:00
(15 min)
 Introduction to the second part of the workshopMichael Denker (JUELICH) - (LIVE)
15:00-15:45
(45 min)
 Project Work and Discussion Groups

Work in Breakout rooms...

Each group work with tutors - (LIVE)
15:45-16:15
(30 min)
 Questions in virtual Coffee Break (bring your own coffee/tea)
16:15-17:15
(60 min)
 Project Work and Discussion Groups

Work in Break-out rooms...

Each group work with tutors - (LIVE)
17:15-17:45
(30 min)
 Interim discussion of resultsAll - (LIVE)
17:45
End of the Meeting Day

Thursday, 19 November 2020

2nd Elephant User Workshop, Day 3

All times in the schedule are Central European Times (CET = UTC + 1h).

09:45-10:00
(15 min)
 Log-in to the Meeting
10:00-11:15
(75 min)
 Project Work and Discussion Groups

Work in Break-out rooms...

Each group work with tutors - (LIVE)
11:15-11:30
(15 min)
 Virtual Coffee Break (bring your own coffee/tea)
11:30-12:30
(60 min)
 Project Work and Discussion Groups

Work in Break-out rooms...

Each group work with tutors - (LIVE)
12:30-13:00
(30 min)
 Final discussion of resultsAll - (LIVE)
13:00
End of the 2nd Elephant User Workshop
Contact: martina.schmalholz@kip.uni-heidelberg.de