(For printing: the agenda without borders)
Monday, 25 November 2019
12:00
Public Event: EBRAINS – New enabling infrastructure for Neuroscience

Registration: Attending the meeting is free of charge, but registration is mandatory. Please register here for the meeting .

Venue:

Streaming:

  • The talks and the Q&A session has been web streamed:
  • There was also the possibility to ask questions for the Q&A session via a chat window in Adobe Connect

Additional info:

12:00-13:00
(60 min)
 Welcome Coffee and Registration
13:00-13:05
(5+5 min)
 Welcome address

Bernhard Eitel | Rector of Heidelberg University

13:10-13:20
(10 min)
 Introduction to the Human Brain Project

(video message) Katrin Amunts | Forschungszentrum Jülich

Katrin Amunts (JUELICH)
13:20-13:40
(20+5 min)
 EBRAINS - A platform for collaboration in digital neuroscience (show presentation.pdf)

Jan Bjaalie | University of Oslo

Jan Bjaalie (UIO)
13:45-14:05
(20+5 min)
 The Virtual Brain Platform: Applications in medicine and research

Petra Ritter | Charité Universitätsmedizin Berlin

Petra Ritter (CHARITE)
14:10-14:30
(20+5 min)
 Translation of neuromorphic principles towards closed loop SNN-based sensomotoric robot controls

Rüdiger Dillmann | Karlsruhe Institute of Technology

Rüdiger Dillmann (FZI)
14:35-15:05
(30 min)
 Coffee Break
15:05-15:25
(20+5 min)
 Federated HPC, Cloud and Storage Services for Research in Europe (show presentation.pdf)

Dirk Pleiter | Forschungszentrum Jülich

Dirk Pleiter (JUELICH)
15:30-15:50
(20+5 min)
 Advances in Neuromorphic Computing Technology

Steve Furber | The University of Manchester

Steve Furber (UMAN)
15:55-16:15
(20+5 min)
 Societal relations, neuroethics and inclusive community building

Via video conference: Lars Klüver | Danish Board of Technology Foundation

Lars Kluver (FT)
16:20-17:00
(40 min)
 Q&A Session

All speakers

17:00
End of meeting
Contact: education@humanbrainproject.eu
Agenda page for printing (also as short info or short info with end-time)